Moeilijke keuze

 

 

 

 

 

Het blijft een moeilijke keuze voor ouders om een kind wel of niet te laten vaccineren.
Gelukkig hoeft het niet zo zwart/wit te zijn.
Het is daarom belangrijk om informatie in te winnen.

U kunt beperkt van het RVP afwijken en zo een persoonlijk schema samenstellen. Ik kan u hierin begeleiden, uw kind ondersteunen tijdens het vaccineren en eventueel alternatieven geven.

Keuzemogelijkheden in afwijking van het RVP

De keuzemogelijkheden worden helaas steeds meer aan banden gelegd. Wat nog wel kan:

 • Vaccins later geven. Pas starten vanaf 9 maanden met vaccinaties als het kind zijn cellulaire afweer (algehele afweer) voldoende opgebouwd heeft. Tel bij vroeggeboorte altijd de nog resterende weken tot de 40 weken erbij. Deze kinderen worden door de entadministratie veel te vroeg opgeroepen met alle risico’s van dien. Begin pas te tellen vanaf het moment dat het kind eigenlijk geboren had moeten worden. Wereldwijd zijn er genoeg verschillen in de leeftijd waarop het kind zijn eerste vaccinatie krijgt om een eerste balans op te kunnen maken van de voor- en nadelen. Een vergelijkend onderzoek zou uitgevoerd kunnen worden door kinderen van een bepaalde regio bijvoorbeeld pas vanaf tien maanden te vaccineren en die enkele jaren te volgen met als controlegroep kinderen die vanaf twee maanden worden gevaccineerd.
 • Sommige vaccins weglaten. Sommige vaccins zijn betwistbaar en kunnen onveilig zijn
 • Slechts een enkel vaccin tegelijk geven. Meerdere entingen tegelijk betekent ook dubbel zoveel hulpstoffen.
 • Met minder entingen volstaan / minder herhalingen. Het nut van herhaalvaccins is nooit duidelijk aangetoond. De aanmaak van hoeveelheid antistoffen is per kind verschillend. Afhankelijk van de constitutie, leeftijd waarop het vaccin gegeven wordt en de vaccinkeuze.
 • Ruimere tussenpozen tussen de verschillende vaccins. Na 9 maanden kan er een grotere tussenpozen gehanteerd worden. Het afweersysteem is dan meer volgroeid en zal ook sneller en meer antistoffen maken en langer vasthouden dan een baby van 2 maanden.
 • De homeopathische verdunning van het vaccin naast de vaccinatie geven. In samenwerking met een geregistreerd klassiek homeopaat kan men dit geven vlak voor en na het geven van een vaccin. Dit maakt het risico op eventuele schade aanzienlijk kleiner.
 • LAAT NOOIT EEN ZIEK KIND ENTEN OF EEN KIND DAT NOG NIET VOLLEDIG HERSTELD IS.

 

 

 

 

Zelfs een verkoudheid kan al een contra-indicatie zijn om te enten! Stel bij twijfel de vaccinatie uit. Het vaccinatieschema is geen wet van Meden en Perzen. Zorg dat uw kind eerst een goede conditie en goede Vitamine C status heeft voordat u uw kind laten enten. Moeders die borstvoeding geven kunnen zelf 3-4x daags 1000mg Vitamine C innemen. Kinderen die flesvoeding krijgen kunnen via de flesvoeding of via vaste voeding vitamine C toegediend krijgen. Vitamine C is als poeder verkrijgbaar en kan zo gemakkelijk aan de voeding toegevoegd worden. Voor de allerkleinsten geldt maximaal 50-100mg per maand leeftijd over de dag verdeeld, minimaal in 3 doseringen. Vanaf een jaar geldt ongeveer 1000mg per jaar leeftijd met een maximum van 3 gram per dag. Van Vitamine C kun je geen overdosering krijgen. Wel kan het bij het bereiken van de maximale dosering die de darmen kunnen verdragen diarree geven (bowel tollerance dose). De dosering dient dan verminderd te worden.

 • Geef uw kind essentiele vetzuren in de juiste verhouding Omega 6 en 3.Wetenschappelijk is aangetoond dat Omega 3 in Visolie NIET de juiste verhouding is om bescherming te geven. Voor meer informatie en de juiste preparaten kunt u bij mij terecht. Ook verwijs ik u  naar het kopje links 
 • Gebruik nooit een magnetron om flesvoeding of babyvoeding op te warmen. Het denatureert de voeding met veel kwaliteitsverlies en kan allerlei klachten geven, waaronder darmklachten en eczeem.
 • Na gedeeltelijke vaccinatie alsnog stoppen of afwijken van het schema
 • Wanneer uw kind klachten krijgt na een vaccinatie is het altijd mogelijk om te stoppen of gedeeltelijk /afwijkend verder te vaccineren en brengt het kind geen schade toe.
 • Eerst volledig herstel van post-vaccinale ziekteverschijnselen alvorens verder te vaccineren. Het is aan te raden om kinderen met een vermoedelijk post-vaccinaal syndroom eerst met behulp van het gepotentiëerde vaccin te ontstoren.  Lees meer…………  PVS/CEASE
 • Helemaal niet vaccineren en kiezen voor alternatieven.