Is vaccineren wel onschuldig?

 

 

 

De laatste 12 jaar heb ik ruime ervaring op gedaan binnen de vaccinatieproblematiek. Ik heb 10 jaar lang de telefonische hulplijn van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken bemand. Vragen beantwoord en schrijnende verhalen gehoord. Verhalen over reacties bij kinderen na vaccinaties.
Daarnaast heb ik binnen de praktijk veel kinderen behandeld met vaccinatieschade volgens de methode van Tinus Smits.
Lees meer…………..  PVS/CEASE

Ik ben er achter gekomen dat ouders zeer goed in staat zijn om zelf verantwoordelijkheid te dragen en keuzes te maken wat betreft de gezondheid van hun kind. Vaccineren is voor een deel gebaseerd op angst. Voorwaarde voor een goede keuze tot vaccineren is goede en objectieve informatie over de kinderziekten, angst bespreekbaar maken, zodat het zelfvertrouwen van de ouders vergroot wordt.

Is vaccineren wel zo onschuldig als het lijkt?
Nee, lang niet zo vaak als we zouden willen.
De mensen op het CB die onze kinderen enten zijn absoluut gewetensvol.
Maar ze weten niet alles en zijn net zoals de ouders eenzijdig geïnformeerd. Daar komt nog eens een angst voor ziekte bij.
Ook denkt men dat er een reactie binnen 48 uur moet komen wil dit door een vaccinatie komen.
Maar de incubatietijd van een besmetting met een ziektekiem duurt ook langer dan 48 uur voordat het zich openbaart in een lichaam.
Waarom dan niet na een vaccinatie?

Het effect van vaccineren lijkt geweldig.
Angst voor ziekte heerst onder ons allen. Zou het niet geweldig zijn dat we al deze ziektes kunnen uitbannen door een simpele prik te geven. Dan zijn we in 1 klap van onze zorgen en angst af. Hoeven we ook geen verantwoordelijkheid te nemen in hoe om te gaan met ziekten en de keuze om wel of niet te gaan enten.

Helaas werkt gezondheid en ziekte zo niet.
Het wordt tijd en is wijs om vaccineren eens nader te gaan bekijken en te relativeren. Vaak komen we pas na enige tijd achter de nadelen. Zo is het ook gegaan met o.a.roken, antibiotica, sommige medicatie, straling etc.
Veel van het terugdringen van bepaalde ziekten lijkt door het vaccineren te komen, maar is zeker ook toe te schrijven aan betere hygiëne, voeding en welvaart.