Doelgroep

Als er een einde komt aan de oorzaak, houdt ook het gevolg op

De CEASE therapie staat bekend en is ontwikkeld voor kinderen met een diagnose binnen het autistisch spectrum, maar deze vorm van behandelen is in beginsel voor iedereen.

Elk mens is te ontstoren van toxische stoffen. Iedereen komt gedurende zijn leven in aanraking met belastende stoffen. Lichaamsvreemde stoffen kunnen, net als een trauma, ons immuunsysteem en onze levenskracht (ernstig) verstoren. Kinderen zijn hier uitermate gevoelig voor. We krijgen voortdurend zware metalen naar binnen. De dagelijkse inname van kwik via de voeding is ongeveer 20mcg. Oude amalgaamvullingen geven een 1mcg totg 450mcg/per dag af. In vaccins wordt vornamelijk aluminiumhydroxide gebruikt ( 25mcg per vaccin). Alleen het griepvaccin bevat nog kwik. Aluminium komt ook voor in verpakkingen van bv sappen, aluminiumfolie wordt vaak gebruikt om iets in te verpakken. Naarmate we ouder worden kunnen we belastende stoffen steeds minder zelf uitscheiden en deze gaan zich stapelen in ons lichaam. Met name de darmen kunnen hierdoor beschadigd raken. Dit kan zich dan gaan uiten in allerlei (ernstige) klachten. Veel klachten waar men tegenwoordig last van heeft zijn voeding gerelateerd of zijn bijwerkingen van vaccinaties of medicijnen.

  • Hormonale medicatie ( Anticonceptie, IVF behandeling, corticosteroïden),  Psychofarmaca, narcose etc. kunnen onze gezondheid blijvend nadelig beïnvloeden.
    1 op de 4 ziektes ontstaan door medicijngebruik.
  • Vaccinaties.
  • Industrialisatie met zijn producten en gebruiksvoorwerpen.  Glutamaten (MSG), electro magnetische straling, magnetron, roken, Drugs etc.
  • Voeding en de afgenomen voedingswaarden. Voedingsvervangers en toevoegingen ( Aspartaam, suiker, E nummers etc. .)

Door deze toxische belastingen kan er een stapeling plaats gaan vinden in de hersenschors. De grote hersenen gaan op slot of in een soort ‘stand by functie’. De hersenen kunnen niet meer optimaal functioneren en maken minder neurotransmitters en hormonen aan of worden niet meer goed opgenomen vanuit het lichaam.

Autisme
Vooral de groep kinderen en volwassenen met ASS en alle aanverwante ontwikkelingsstoornissen zijn gevoelig voor belastende stoffen.
Lees meer………. autisme en ASS

PVS (Post Vaccinaal Syndroom)
Kinderen en volwassenen die ziek geworden zijn door de toxische belasting veroorzaakt door de vaccinaties.

Burn-Out/Postnatale)depressie/Angststoornissen/Chronisch Vermoeidheid Syndroom.
Door toxische belasting en/of voedingstekorten kan het toch al hectische leven steeds moeilijker volgehouden worden. Men kan zich oppeppen met koffie/roken/alcohol, medicatie etc. en gaan uitrusten door voor de tv of PC te gaan zitten, of lang in bed te blijven liggen. Hierdoor kunnen vermoeidheidsklachten en/of angsten nog meer gaan toenemen. Men bevindt zich in een vicieuze cirkel. Is de diagnose Burn-out, depressie of angststoornis gesteld dan kan  er psychofarmaca voorgeschreven worden waardoor de toxische belasting nog meer gaat toenemen. Ogenschijnlijk lijken deze middelen tijdelijk rust te geven. Maar op langere termijn is dit niet de oplossing.

Medicijn afhankelijkheid

Het is mogelijk om van Psychofarmica en andere medicatie af te komen. Doe dit nooit zelf. Naast de behandeling kan er stap voor stap afgebouwd worden. De behandeling wordt gestart en wanneer de verbetering van de klachten doorgezet is, kan in overleg met de huisarts of specialist het medicijngebruik worden afgebouwd.                                                                                                                                                            Het komt ook voor dat de men moet stoppen met de voorgeschreven medicijnen omdat de leverfuncties achteruitgaan. Men is dan “uitbehandeld” binnen de reguliere zorg.

Lees meer……….. voeding voor de hersenen